GEOMETRIE COMPUTERIZATA

Geometrie 3D

Efectuarea geometriei este una dintre operaţiunile cele mai importante pe care orice posesor de autovehicul trebuie să o realizeze periodic, pentru a preveni apariţia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de direcţie şi suspensie. Această uzură prematură conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decat cele presupuse de verificarea geometriei şi corectarea acesteia.
O geometrie deficitară a roţilor conduce la:
* efecte nedorite in ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafaţa de rulare
* eforturi sporite ale conducatorului auto in a menţine direcţia autovehiculului
* uzura rapidă, prematură şi neuniformă a anvelopelor
* consum excesiv de carburant
* uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcţie, cu implicaţii directe în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic şi implicand costuri apreciabile

Reglajul geometriei rotilor este o operatiune extrem de importanta care trebuie efectuata periodic si mai ales in situatiile in care se inlocuiesc piese de la sistemul de directie, de la sistemul de amortizare sau la schimbarea anvelopelor.
O geometrie a rotilor incorecta ,poate duce la accidente datorita instabilitatii masinii pe sosea sau poate produce pagube gen uzura prematura si neuniforma a anvelopelor.

Este un proces prin care geometria sistemului de directie este reglata in conformitate cu valorile prescrise de fabricant.
O dereglare a unuia sau mai multor unghiuri ale suspensiei au ca rezultate manevrarea necorespunzatoare a autovehiculului, tocirea anvelopelor, incapacitatea autovehiculului de a merge rectiliniu

Unghiurile care se regleaza sunt:

geometrie-computerizata1. Unghiul de cadere al rotii
2. Unghiul de inclinare a pivotului fuzetei
3. Unghiul de convergenta

 

 

O geometrie deficitara a rotilor conduce la:

– un consum sporit de combustibil
-uzura prematura a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de directie cu implicatii directe in ceea ce priveste siguranta participantilor in trafic.

In cadrul atelierului nostru de geometrie dotat cu un aparat ultra competitiv marca Hoffman, de ultima generatie se efectueaza geometria pentru autoutilitare de 4.5 tone .

Personalul nostru cu experienta deosebita executa lucrari de reglare a directiei  la standarde inalte